Sinistä nauriin avulla

12
May
Sinistä nauriin avulla
  • pihla
  • 0 Views
  • 0 Kommenttia
  • Ei tageja

Viime vuonna olin värjäripäivillä ja vuoden haasteeseen Nauriilla Sinistä, tein kokeiluja jo viime joulun tienoilla uunijuureksia tehdessä.

 

Laitoin kahden nauriin kuoret kattilaan ja lisäsin n. desin koivuntuhkaa ja keittelin noin 1,5 litrassa vettä n.3 tuntia. Siivilöin nauriin kuoret pois liemestä, mutta jätin ne kattilan päälle nesteeseen.

 

Värjäsin 1. mallitilkut ilman indigoa, noin tunnin kuumassa  nauriinkuoriliemessä.

 

Lisäsin kattilaan ¼ tl indigoa ja keittelin puoli tuntia ja laitoin mallitilkut liemeen. Lämpötila oli n.60 koko ajan. Otin 2. näytetilkut pois noin 1 tunnin kuluttua. Ei paljoa sinertänyt.

 

Lisäsin ½ tl indigoa, keittelin puolituntia  ja lisäsin 3. mallitilkut heti kohta perään >> selkeästi sininen.

 

Tilkuista tuli aivan epätasaisia, en nimittäin survonut indigoa lainkaan, ja olisi ehkä pitänyt keitellä sitä kauemmin ennen näytetilkkujen lisäystä.

 

– Mervi

 

Toimin Värjärikillan sivuston ja Facebookin ylläpitäjänä ja kuulun killan hallitukseen. Työkseni toimin suunnittelijana ja toteutan verkkosivustoja ja verkkokauppoja, markkinointimateriaaleja ja kanpanjoita ja kaikkea mitä nyt tähän verkkomediaan liittyy. Värjään kasveilla, sienillä ja muillakin luonnon väriaineilla. Toivoisin oppivani tunnistamaan verihelttaseitikin =). Iloiset yllätykset olen saanut punajuurella käyttämisemenetelmällä ja kantokäävällä.

0 Kommenttia
Jätä kommentti

You must be KirjautunutLähettääksesi kommentin