Järviruoko - ryti - Phragmites australis

12
Jan
Järviruoko – ryti – Phragmites australis
  • pihla
  • 1 Views
  • 0 Kommenttia
  • Ei tageja

Vaikka vielä eletään talven keskellä, ovat värjäykseen liittyvät asiat jo mielessä. Kiitos Killan viimeisimmän Värillä-lehden sisällöstä!!

Viime kesänä törmäsin jossain nettimaailmassa järviruokoröyhyillä värjäämiseen ja päätin tietysti kokeilla myös. Kirjallisuudesta löysin tietoa vain varsilla/lehdillä värjäämisestä. Asia lienee jo tuttuakin tutumpi monille
jäsenille, mutta koska innostuin todella aiheesta ja myönteisistä kokemuksista, niin kerron tässä omista näkemyksistäni kuvien myötä:

Kerättyjä röyhyjä (juuri avautuneita, liloja) oli 900g ja langat olivat esipuretettuja alunalla. Ihan normaali peruskeitto – siivilöinti. Ko liemestä värjäsi peräti kolme eri lankaerää!! Käytössäni on 10l kattila ja lankaerät olivat n 100g.

vas. eka liemestä, vaaleammat toisesta ja kolmannesta erästä

 

ensim. liemen: merinoa, hjertesock, 7-velj.valkea,

 

teksti valitettavasti epäselvää..

 

koukutut, jossa tum.vihreä ensimmäisem värjäyksen Hjertegarnia

 

samaa kuin yllä

 

toisen värjäyserän sukkalankaa

Ilahduttavaa oli, että kasvi oli riittoisaa ja kokemukseni on, että väri kestää todella hyvin pesut!
Vihreä kuuluu lempiväreihini ja röyhyillä saa helposti eri vihreän sävyjä.

Mukavaa ja menestyksellistä alkanutta vuotta!!!!    Terveisin Margit Sanaksenaho

Toimin Värjärikillan sivuston ja Facebookin ylläpitäjänä ja kuulun killan hallitukseen. Työkseni toimin suunnittelijana ja toteutan verkkosivustoja ja verkkokauppoja, markkinointimateriaaleja ja kanpanjoita ja kaikkea mitä nyt tähän verkkomediaan liittyy. Värjään kasveilla, sienillä ja muillakin luonnon väriaineilla. Toivoisin oppivani tunnistamaan verihelttaseitikin =). Iloiset yllätykset olen saanut punajuurella käyttämisemenetelmällä ja kantokäävällä.

0 Kommenttia
Jätä kommentti

You must be KirjautunutLähettääksesi kommentin