Home / Yleinen / Vuosikokousterveissi Turust!

13
Mar
Vuosikokousterveissi Turust!
Vuosikokousterveissi Turust!
  • Sari
  • 0 Views
  • 0 Kommenttia
  • Ei tageja

Värjärikilta ry:n ohjelmallinen vuosikokous järjestettiin Turussa lauantaina 11.3.2017. Paikalle Kulttuuritehdas Manilla Köysisaliin kerääntyi mukavasti värjäreitä. Tilaisuus alkoi kuulumisten vaihtamisella ja kahvittelulla, ja varsinaiseen kokoustamiseen pääsimme hieman puoli kahdentoista jälkeen. Saimme käsiteltyä sääntömääräiset asiat sekä sääntömuutosehdotukset varsin nopeassa tahdissa – kiitos napakan vuosikokouksen puheenjohtajan 🙂

Kokouksessa keskusteltiin vilkkaasti painetun jäsenlehden merkityksestä jäsenille. Koska me värjärit olemme käsityöläisiä, arvostamme käsissä tuntuvaa jäsenlehteä. Vuosikokous päättikin yksimielisesti nostaa jäsenmaksua sen verran, että paperisen lehden julkaisu on mahdollista kaksi kertaa vuodessa. Lehti tullaan jatkossakin julkaisemaan myös pdf-muodossa jäsensivuilla, jotta se on aina kädenulottuvilla, kun netti on käytössä.

Vuosikokousdokumentit – vuosikertomus, toimintasuunnitelma, pöytäkirja – löytyvät jäsensivustolta. Hallituksen kokoonpano säilyi entisellään, ja hallitus kävikin samantien suunnittelemaan kevään Värillä-lehteä ja kesän Värjäripäiviä.

Aurinkoinen sää oli todella keväinen, ja saimme nauttia siitä kävelyllä lounaspaikkaan. Jotkut meistä pääsivät förin kyytiin ensimmäistä kertaa. Aura-joen jäille uskalsivat enää sorsat.

Vuosikokouksen toiminnallisessa osuudessa tutustuttiin tappikangaspuukudontaan. Kuvassa tappikangaspuiden robustimpi malli valmistettuna kakkosnelosesta ja omenapuun oksista. Kokouksessa käytimme kuteena raakavillaa, mutta mikään ei estä käyttämästä esimerkiksi karstavillaa tai kampatopsia, joita voisi myös värjäillä. Kudotut tuotteet voi huovuttaa, jolloin saa todella lämpimän istuinsuojan. Jos innostut kudonnasta, ohjeita voi hakea netistä hakusanoilla ”Peg loom”. Facebook-ryhmässämme Luonnonvärjärit – Värjärikilta on nähtävissä myös kudonnan työnäytösvideo.

 

Olen värjäyskärpäsen puraisema käsityön harrastaja Lappeenrannasta. Kesän 2013 Värjäripäivien peruskurssin jälkeen maailmani ei ole ollut entisellään ja värjään aina, kun siihen on pieninkin mahdollisuus :) Olen kolmatta vuotta Värjärikillan hallituksessa ja päivittelen Värjärikillan www-sivustoa, Instagram-tiliä sekä Twitteriä ja kasaan uutiskirjettä, sekä osallistun Facebook-ryhmän ylläpitoon. Häärään myös Etelä-Karjalan paikallisryhmän parissa.

0 Kommenttia
Jätä kommentti

You must be KirjautunutLähettääksesi kommentin