Page title

14
Mar
Vuosikokousterveisiä Jyväskylästä
Vuosikokousterveisiä Jyväskylästä
  • Sari
  • 0 Views
  • 0 Kommenttia
  • värjärikilta . värjäys . vuosikokous .

Vuosikokous keskellä Suomea Jyväskylässä houkutteli paikalle ilahduttavan runsaslukuisen värjäriporukan. Suurin osa kokoontui jo Toivolan pihamaalle ihanan Titityyn lankoihin hurahtamaan ja Muisto-ravintolan lounasherkuista nautiskelemaan ennen virallisempaa osuutta Suomen käsityön museossa.

titityyn_lankaherkut

Pienen happihyppelyn jälkeen siirryimme Suomen käsityömuseon tiloihin kävelykadun alkupäähän. Järjestyksen ihmisinä suuntasimme museohoukutusten ohi suoraan kokoustiloihin, jossa käsittelimme kokouksen puheenjohtajan napakalla johdolla kaikki sääntömääräiset asiat.

Kokousväki esitti toiveen, että Facebookin Luonnonvärjärit – Värjärikilta -ryhmään luodaan asiakirja, johon kuka tahansa värjäri voi lisätä toiveita aiheiksi Värillä-lehteen. Asiakirja löytyy nyt ryhmän tiedostoista. Nyt on se paikka, jossa sitä saa, mitä tilaa, joten esitä ihmeessä toiveesi, mitä juuri sinä haluaisi lukea lehdestämme. Jos et ole Facebookissa, voit toki lähettää juttutoiveesi myös killan sähköpostiin osoitteeseen info(at)varjarikilta.fi. Samaan osoitteeseen voit ilmoittautua myös, jos haluaisit itse kirjoittaa lehteen.

Kokouksessa käsiteltiin alustavasti tulossa olevaa 20-vuotisjuhlavuotta, joka on vuonna 2021. Tarkoitus on juhlistaa Värjärikillan olemassaoloa tapahtumilla pitkin vuotta. Tähänkin toivottiin vastaavaa ideointialustaa, joka sekin löytyy nyt Facebookin ryhmän tiedostoista. Ideoina on esitetty mm. värjäysaiheista videota, näyttelyä, kiertävää näyttelyä, erikois-värjäripäiviä ja seminaaria. Lisää oma ehdotelmasi listaan tai laita viestiä killan sähköpostiin. Tehdään yhdessä meidän näköisemme juhlat!

Vuosikokouksessa hallituksessa tapahtui pari henkilövaihdosta hallituksen jäsenten omasta tahdosta. Uudet jäsenet käyvät ilmi pöytäkirjasta, joka muiden kokousasiakirjojen tavoin on ladattu Jäsenille-osioon. Uusi hallituskin ehti jo järjestäytyä, ja puheenjohtajana jatkaa Pirjo Lackberg. Tuttuun tapaan hallitus jakautui kahteen toimintaryhmään, joista toisella ohjelmassa on Värillä-lehti ja toisella Värjäripäivät. Luonnollisesti yhteistyössä!

Vuosikokouksen jälkeen meidät perehdytettiin museon näyttelyihin ja saimme myös kurkistaa arkiston aarteisiin. Niistäkin löytyi värjäreitä kiinnostavia kohteita. Lisää kuvia löydät Facebook-ryhmän lisäksi myös Instagram-tililtämme.

 

 

 

Olen värjäyskärpäsen puraisema käsityön harrastaja Lappeenrannasta. Värjännyt olen kesän 2013 Värjäripäivistä lähtien. Hallituksen jäsenenä ylläpidän näitä sivuja, killan Instagramia ja Twitteriä sekä Luonnonvärjärit-Värjärikilta -ryhmää Facessa. Osallistun myös uutiskirjeen ja Värillä-lehden tekoon. Häärään myös Etelä-Karjalan paikallisryhmän parissa.

0 Kommenttia
Jätä kommentti

You must be KirjautunutLähettääksesi kommentin