Kattiloiden ja tulipesien lainaus

Värjärikillan viisi isoa (50 litraa) ja viisi pienempää (30) litraa teräskattilaa tulipesineen ovat kiltalaisten käytössä vuoden ympäri. Niitä on sijoitettu eri puolille maata niin, että mahdollisimman monella kiltalaisella olisi mahdollisuus hyödyntää kattiloita ja tulipesiä.

Kattiloiden ja tulipesien lainaamisen edellytyksenä on voimassaoeva Värjärikillan jäsenyys.

Jos suunnittelette värjäysurakkaa omalla pihalla tai olette järjestämässä värjäystapahtumaa, kurssia tms., niin voitte hakea kattiloita ja tulipesiä lainaan. Katsokaa, mikä sijoituspaikoista on lähimpänä ja soittakaa suoraan kyseiselle kiltalaiselle tai laittakaa sähköpostia sopiaksenne kattiloiden ja tulipesien lainaamisesta ja noudosta.

Lainaaminen on ilmaista. Ainoina lainausehtoina ovat sovitun lainausajan noudattaminen ja  lainaajan vastuulla oleva  kattiloiden noutaminen sekä palauttaminen  hyvässä kunnossa. Kaikki varmaan mielellään huolehtivatkin kiltalaisten yhteisesti omistamista kattiloista ja tulipesistä hyvin, jotta saadaan iloita niiden käytöstä mahdollisimman pitkään sekä tulevilla värjäripäivillä että yksityisessä lainakäytössä.

Kattilat ja tulipesät ovat nokisia, mikä kannattaa muistaa, kun suunnittelette niiden kuljettamista; tarpeeksi suojamuovia tms. mukaan. Kaikkia kattiloita on käytetty tulipesissä, ja vaikka niitä säilytetäänkin pestyinä, ne voivat olla jonkin verran nokisia. Eli jos tarvitsette lainaan pelkkiä kattiloita värjätäksenne esim. sähkölevyillä, varautukaa mahdolliseen ylimääräiseen pesu-urakkaan jo ennen värjäämistä.

Oheinen lomake täytetään silloin kun kattila ja tulipesä haetaan lainaan ja kuitataan vielä silloinkin kun ne palautetaan.

Lataa lomake tästä:

varjayspatojen_lainauslomake.pdf
varjayspatojen_lainauslomake.doc

 

Tulipesien ja kattiloiden sijoituspaikat löytyvät jäsenille tarkoitetusta osiosta.